Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Controleer de bestelstatus  

Bridgestone banden

Bridgestone banden zijn van Japanse oorsprong, het merk is opgericht in 1931 door Shojiro Ishibashi. Het woord ‘bridgestone’ is de ruime Engelse vertaling van Shojiro’s achternaam hetgeen 'stenen brug' betekent.  De omzet van Bridgestone bereikte in 1953 een piek van 10 miljard Yen, waardoor Bridgestone Japan’s grootste bandenfabrikant werd. Ishibashi vergat nooit zijn roots, en vierde het 25-jarig bestaan van het bedrijf door het Ishibashi Cultural Center in Kurume te bouwen, dat hij aan de stad schonk.

Bridgestone hecht waarde aan brandstofbesparing, deze besparing treedt in werking wanneer de rolweerstand verlaagd wordt. Bridgestone blijft manieren zoeken om de rolweerstand nog meer te verlagen zonder afbreuk te doen aan de tractie en de wegligging.  Met deze gedachte heeft Bridgestone de Ecopia-bandenlijn opgezet, welke voor een verlaagde rolweerstand zorgt, speciaal voor elektrische voertuigen. Deze voertuigen dienen een zo groot mogelijke afstand af te leggen per acculading. Een beperking van de rolweerstand is dus essentieel om die afstand langer te maken.

Daarnaast heeft Bridgestone ook de Blizzak-lijn opgezet, deze lijn bevat spikeloze sneeuwbanden. Deze Bridgestone banden hebben een veilige wegligging op sneeuw en ijs zonder de stof- en wegbeschadigingsproblemen te veroorzaken welke geassocieerd worden met banden met spikes.

Ook op het gebied van motorbanden en vrachtwagenbanden blijft Bridgestone niet achter. Bridgestone banden worden geproduceerd in verschillende vestigingen wereldwijd, waar 137.000 medewerkers de productie en distributie verzorgen.

De winterband Bridgestone Blizzak LM-32 (195/65 R 15 T)eindigde hoog bij de ANWB winterbandentest 2011/2012.Deze presteert volgens de ANWB zeer goed bij droge weersomstandigheden met een lage rolweerstand.

Betalingsmethoden

© 2019 by banden-guru.nl
Een aanbieding van Delticom AG